Tuesday, January 18, 2011

hehehe ni entri daripada blog kam. . huhu copy paste~

daripada ulat jadi kepompong
tidok lena dalam kelonsong
sampai mase kepompong pecah
POOM !
jadi rama-rama yang indah
*sila nyanyi ikut rentak yang betul*



lain orang lain cara fikir.
pemikiran orang kampung beza dengan orang bandar.
pemikiran orang belagak bandar pun tak sama. itu hampeh !

bila duduk kampung tapi sekali sekala pergi bandar.best jugak
dan duduk kat bandar sekali sekala pergi kampung best jugak.

tapi.tapi.tapi
kita kena keluar dari kekolotan kepompongan.

tak boleh nak salahkan orang2 tua zaman sekarang sebab mereka dibesarkan zaman dulu kala
yang mungkin mereka rasa baik dan bagus untuk diterapkan pada generasi sekarang 
aiseh ! macam karangan bm plaks




serius mius cakap
environment lenggong tak sama dengan ipoh,sjuta kali beza dengan kl
tak serupa lansung dengan duduk kat wakaf tukup tengah2 bendang tu. pun banyak beza kontra dengan duduk kat kampung yang mana girl kena 24 jam pkai baju kurung dan makcik2 yang pandang selek bila anak dara kepit motor..lagi tak sesuai dengan environment luar negara yang mana setiap agama sama2 diperjuangkan oleh penganut dia.

pendek kata.kat mana2 pun. selagi boleh bernafas.
ikut skema. skema Allah dan rasul
*love hlovate*

1 comment:

  1. assalamualaikum,,

    kam
    ske yann tgk blOg ekaW
    che'e 2 sape?

    ReplyDelete

oUr soNgs(^,~)